Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Párkapcsolati tévedések

2009.02.21

1. tévedés: Légy tökéletes!
Helyesen légy magabiztos, önmagad! Ne tökéletes légy, hanem inkább érdekes!

Általában azokba az emberekbe szeretünk bele, akiben van valami különleges, árad belőle valami varázs. A férfiak ezt keresik a nőkben, a nők a férfiakban…
Ezért fontos az önismeret, hogy mindenki megtalálja magában, ami különlegesség teszi, és ettől magabiztossá váljon.

Amikor valaki nem önmagát adja, akkor egyből körülveszi az egész kapcsolatot a bizonytalanság, és az a „valami gyanús” érzés fogja el a másikat.
Ha az egyik észleli, hogy a másik jellemgyenge, nem magabiztos, akkor úgy gondolja majd, hogy neki nem kell tennie semmit a kapcsolatért, hiszen a másik úgy is körülzsongja majd, a kapcsolat működtetése áthárul a jellemgyenge félre.
Tehát alapból sikertelen a kapcsolat, hiszen aki magában sem biztos az, hogy tudna megfelelően irányítani egy kapcsolatot. Mellesleg a kapcsolat irányítása, építése csapatmunka!

Ha magabiztos vagy, akkor más lesz olyan lesz a kisugárzásod is, ami szintén megfoghatja az ellenkező nemet. Nagyon fontos, hogy milyennek gondolod magad, hogy elégedett vagy-e magaddal, mert ez is tükrözőik rajtad. Körülleng az a bizonyos varázs.2. tévedés: Légy olyan, amilyennek szeretne!
Ebben esetben persze a másik nem BELÉD lesz szerelmes, hanem egy álomképbe!

Légy inkább az, aki valójában vagy! Mutasd meg önállóságodat.
Legyen elég önbecsülésünk ahhoz, hogy elmondjuk saját álláspontunkat, véleményünket, nézetünket, hogy önmagunkat adjuk!
Vállaljuk azt, akik vagyunk!! Ne érdekeljen, hogy a másik esetleg emiatt lököttnek néz… Vagy esetleg azért, mert valamelyik hobbink, véleményünk, nézetünk, vagy bármi eltér az átlagostól, hiszen épp ez a lényeg! Ne legyünk mindenben átlagosak! Máris megszületik az a különös varász, a „valami” ami megfogja a másikat bennünk.

 

 

 3.tévedés: Tedd azt, amit ő szeretne, zsongd körül!
Gondoljunk a saját igényeinkre is, ne szorítsuk mindig háttérbe sajátunkat az övéivel szemben. Egyenrangúak legyünk a kapcsolatban.
Elárulok egy titkot: egy idő után igenis idegesítő, ha a másik minden szavunkra ugrik, lesi kívánságainkat, és mindig minden úgy van, ahogy mi szeretnénk…. És akkor hol van a másik?? Hogy csak ÉN legyek a lényeg, az egyedül is megy… nincs szükség kapcsolatra…
A párkapcsolat nem erről szól, hanem kompromisszumról!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.